3de leerjaar

Martin Pinxten

meestermartin@dedommelbrug.be


Het derde leerjaar

Welkom in het derde leerjaar

 Hola, voor het eerst een meester in de klas. Dit valt echt wel mee hoor....want deze meester vindt het namelijk super belangrijk dat jij je goed voelt in de klasgroep waaruit veel warmte, hulp en respect zal stralen... 

Dit schooljaar ga je ook weer nieuwe leerstof krijgen.

Voor wiskunde tellen we dit jaar verder tot 1000, leren we cijferen en zijn er ook nieuwe maten bij metend rekenen.
Verder gaan we zeker weer de tafels keihard inoefen. 

Bij  Nederlands worden de spellingsregels die aangebracht werden in het tweede leerjaar herhaald en grondig  uitgebreid. Ook staat niveaulezen nog steeds op het oefenmenu! Heel belangrijk is dat je bij spreek- en schrijfoefeningen je mening en je creativiteit toont aan de klas.

Voor wereldoriëntatie gaan we de omgeving rond de schoolbuurt verkennen en kijken we ook al terug in de tijd hoe alles was toen onze ouders en grootouders  in het 3e leerjaar zaten.

Muzisch valt er ook heel wat te beleven. Naast theatervoorstellingen krijg je ook de kans om te schitteren en vooral te genieten in de lessen MO: ontwerpen, zingen, acteren, tekenen, bewegen, knutselen, werken met media, …

Maar waar wacht je eigenlijk nog op? Laten we er met z’n allen in vliegen! Klasberichten van uw zoon/dochter kan u volgen via Gimme.